2013-08-09

Hejdå Medeltidsveckan!

Såhär i efterhand kan vi bara konstatera att våra fem dagar i Visby har varit helt fantastiska och vi har lyckats ganska väl med konsttycket att skynda långsamt genom alla måsten under festiviteterna. Det enda vi önskar är att ”veckan vore tre gånger så lång”, och att vi kunnat vara kvar där ända till söndag.

Nedan finns en salig blandning av allt det vi gjorde de sista dagarna i Rosornas Stad.

Såhär såg det ut de flesta kvällar utanför vårt vandrarhems fönster. Vi bodde förresten på fängelset. Det var prisvärt och ganska mysigt, om än lite trångt.


                                   
Jag förlorade min hatt till vinden, men fick snart tag i den igen. Nere i vallgraven, som tur var torr. typ.

Vi strosade runt ganska mycket och tittade på finheter,
muren, ruiner och annat
               



Vi tittade på Bastardus Sans improvisationsteater en gång till, bara för att vi kunde. Det blev om möjligt ännu knasigare den här omgången.



Condottieri bjöd på stridsteater, och här får Kung Arthur äntligen puckla på Den Svarte Riddaren (vår bibliotekariebekantis Pontus, rätt åt honom!).

Vi råkade strosa förbi scenen när ett obekant band spelade. Det lät riktigt bra, lite som Schelmish. Och bra på magdans var de också. och "skitsnack" ;)

Narrarna visade igen upp sitt nummer ”fontänbalett”. Något som tydligen blir en stor succé i framtiden, enligt dem själva. Här ser ni höjden av deras färdighet. Roligt var det i alla fall.



I vanlig ordning kunde vi inte hålla oss borta från det knasiga, här har allmänheten skapat en ganska fin skulptur av avlagda museums-klistermärken.


Vi hann med att strosa på stranden och käka glass ett par gånger till, och bestämde att Klostergårdens Flädersaft inte var lika god som Harens.








Sista kvällen lyxade vi till det och åt massor av oförskämt god mat på Bistra Harens buffé/ala carte.




Snipp snapp snut, så var semestern slut.



Vi ses igen senast till Ingelsträdes marknad!

Devium
Madiirje & Louise














Inga kommentarer:

Skicka en kommentar